Bio.
Marita oppdaget yogaen i 2010, da hun gikk på en av de få selvutviklings folkehøyskolene i landet, Hadeland folkehøyskole i Brandbu, og hadde yoga som linje fag. Her lærte hun seg yogaen asanas og filosofi helt fra grunnen. Meditasjon hørte med. Her dro hun sammen med medstudenter og lærere til India, Dharamsala, i Himalaya og gikk to ukers intensivt kurs i Iyengar Yoga.
I 2014 tok hun 1.års utdannelse som yogalærer ved Nordiska Yogainstitutet her i Oslo. Her lærte hun Virya Yoga (Virya er sanskrit og betyr Kraft). Og tanken bak Virya Yoga er å finne sin indre kraft gjennom bevegelse og pust. Det var også et stort fokus på kroppens biomekanikk, som gjør dette til en veldig trygg yoga form. Dette året under utdannelsen var det også bestått eksamen i anatomi, sanskrit og yoga filosofi. For de som ikke har hørt om Virya yoga før kan det sammenlignes med en god blanding av Iyengar, Hatha og Ashtanga yoga, pluss en liten dæsj JivaMukti. Praksisen kommer i forskjellige nivåer, både asanas og tempo på timen kan variere. Dynamisk yoga er hva jeg personlig er mest tiltrukket av. Dvs. at man beveger seg i tempo med pusten. Dette varierer veldig fra person til person, dersom man er uerfaren vil man kanskje bevege seg raskere enn de mer erfarne. Dette handler om lungenes kapasitet og styrke (som kanskje er den største og viktigste delen av yoga generelt). Ordet Yoga er også sanskrit og betyr, forening og disiplin av pust og kropp.
I 2015 startet Marita MAWO YOGA, og har drevet dette lille yoga firma fra og til i 5 år. Hun fikk gode tilbud på flotte lokaler på MESH i Oslo og hadde kurs pluss faste ukentlige timer. Samtidig som hun holdt timer på SATS Solliplass og SATS Vinderen. Etter dette gikk veien videre fra MESH, og MAWO YOGA ble holdt gående av private bedrifter som ønsket yoga på arbeidsplassen.
Senere har hun reist i Asia (India, Nepal, Thailand, Kambodsja og Bali). Og har fått erfaring fra store steder av verden. Hun har så å si vært igjennom det meste av alle yoga varianter.. som er utallige.
I Bali (2017) gikk fokuset på reisen, helbredelse. Og det var her hun oppdaget sound healing på høyt nivå for første gang. Pyramids of Chi i Ubud, er et sted hun var nesten daglig og fikk både gruppe behandlinger og private sessions av erfarne sound healere. Instrumenter som syngeboller, gonger, trommer, didgeridoo og andre ur-instrumenter ble brukt. Hun gikk også enda dypere inn i meditasjon og bruken av urkraften i stemmen.

Marita er også kunstner og studerer dette faget for øyeblikket, ved siden av å jobbe freelance.
Hun er en naturlig begavet healer, og tror på kjærlighetens kraft mer enn noe annet.
Insta: mawoyogi // mawo.art
Facebook: MAWO YOGA // MAWO ART.